PvCC | Praktijk voor Coaching en Creativiteit

Jongerenwerk & re-integratie

Onze jeugd is de toekomst, we dienen goed voor onze toekomst te zorgen. Samen, praten, spiegelen en verbinden levert plezier op en kracht. Begrepen worden en je verhaal kunnen vertellen maakt het hoofd leger en het hart voller.

Onze projecten draaien we veel al voor Gemeenten en bedrijven. In Almelo en Enschede hebben we de laatste 6 jaren al veel projecten mogen draaien samen met jeugd. We staan bekend om onze expertise hierin. Ons team bestaat uit sociale artiesten en ervaren jongerenwerkers die de jeugd op professionele wijze begeleiden in projecten.

Of het nu gaat om het opvrolijken van dat lelijke muurtje op school of projecten in de buurt, wij maken er altijd een creatief en sociaal maatschappelijk project van. Wat door de jeugd zelf gemaakt is, bevat hun eigen energie en trots. Dit zal ook veel langer gekoesterd worden dan wanneer een ‘artiest’ dit solo uitvoert.

We werken veel samen met het primair en speciaal onderwijs en hebben een breed creatief en educatief programma.

Creatief verbinden

Naast de hippe tool ‘graffiti’ bieden wij ook andere workshops aan die net zo enthousiast ontvangen worden. Kleding ontwerpen en bedrukken, textiel verven, pouring, sneakers schoonmaken en pimpen in het kader van hergebruik en duurzaamheid. We verzorgen workshops met acrylverf en natuursteen- mozaïek en natuurlijk kan je bij ons knutselen tot je een ‘ons weegt’.

Er is van alles te beleven. Daarnaast leggen wij de focus op ‘samen voor elkaar’
In onze praktijk hebben we prachtige spellen, soms met een knipoog naar ‘vroeger’ en heel waardevol voor het groepsproces.

Onze activiteiten stimuleren de verbinding in een groep en werken zelfs probleem oplossend indien er op een speelse manier meer verbinding gelegd dient te worden in een groep. Dit kan gelden voor een klas maar zeker ook voor een voetbalteam waar het even niet zo goed loopt in de verbinding en samenwerking.

Impressie

Maak kennis met ons!

Wil je graag een creatief, educatief of coöperatief programma met ons draaien? Voel je van harte welkom. Bij de PvCC doet iedereen mee!

Vraag naar de mogelijkheden.